Tartalomszűrés

Az általunk telepített tűzfalakon gyakran van igény a közvetített tartalom különféle szempontok szerint történő megszűrésére, korlátozására:

  • Bizonyos típusú fájlok (pl. zene, film, stb.) letölthetőségének megakadályozása
  • Különféle kategóriákba (pl. játék, szexualitás, warez, stb.) eső webszájtok kizárása
  • Kényes kifejezéseket (pl. trágár, rasszista, stb.) használó weboldalak kizárása
  • Stb.

Tűzfalaink ezeket a tartalomszűréseket menet közben, láthatatlanul végzik. Ha valamelyik weboldal, vagy webszályt valamilyen tiltás alá esik, megtekintését a tűzfal nem engedi, hibaüzenetet ad a felhasználónak.

Fontos, hogy nem szükséges manuálisan minden egyes kizárni szándékozott webszájtot a tűzfalnak megadni, hanem ő nemzetközi gyűjtőlistákat használva, illetve az oldalon szereplő kifejezések elemzésével és pontozásával tudja eldönteni, hogy az adott oldalhoz engedjen-e hozzáférést, vagy sem.

Azok a szempontok, melyek szerint a tűzfal eldönti, hogy mely oldalakhoz, fájlokhoz engedjen hozzáférést, és melyekhez ne, beállíthatók, menet közben módosíthatók. Hiszen más beállítások szükségesek egy általános iskola oktatótermében, és más egy vállalati hálózaton.

Tűzfalaink az átengedett információ tartalmi elemzése mellett vírusvédelmet is biztosítanak: gondoskodnak arról, hogy a felhasználók számítógépei ne kaphassanak vírusfertőzést az internetezés közben. Bővebben: virusvedelem

 
 
Netinform Debian powered Apache powered MySQL powered PHP powered Driven by DokuWiki