POP3s

Ez is egy emailek letöltésére szolgáló protokoll, a hagyományos POP3 protokollt egészíti ki SSL tanúsítványkezeléssel és titkosítással.

Segítségével a következőkkel egészül ki a hagyományos levélletöltés:

  • A bejelentkezési név, a jelszó, és maga az email is kódoltan utazik az interneten a mailszervertől a felhasználó számítógépéig, a visszafejtése lehetetlnen, illetve rendkívüli erőforrásokat igényelne.
  • Kiszűrhető, ha egy másik mailszerver áll az eredeti helyére. Így megszerezhetők volnának a bejelentkezési nevek és jelszavak.
  • Beállítható, hogy csak egyedileg kiadott, érvényes tanusítvánnyal rendelkező felhasználók férhessenek hozzá a szolgáltatáshoz.

A POP3s adatforgalom TCP/IP alapú.

Bővebben: http://en.wikipedia.org/wiki/Pop3s

Az alábbi grafikon egy kb. 1000 postaládát kezelő mailszerver által kiszolglált POP3 és POP3s lekérdezések számát mutatja óránkénti bontásban:

A függőleges tengelyen látható a szerverhez a felhasználóktól óránként érkező lekérdezések száma db/órában, 5 perces átlagot számolva.
A vízszintes tengely az időt mutatja órában. A grafikon tehát egy előző nap reggel 6 és a következő nap 15 óra közötti időszakot mutatja. A függőleges piros vonal éjfél.
Kékkel jelöli a POP3s, és zölddel a POP3 lekérdezéseket.

 
 
Netinform Debian powered Apache powered MySQL powered PHP powered Driven by DokuWiki