Tűzfal

server-rack-open.jpgTestre szabott, komplett megoldás a helyi hálózat és az Internet biztonságos kapcsolatának megvalósítására.

Korszerű, nagy biztonságú, felügyelt rendszer a kívülről történő behatolások megakadályozására és a belülről való kijutás szabályozására.

Minden, ami az Internetről a helyi hálózatba bejut, illetve onnan az Internetre kikerül, át kell haladjon a tűzfalon, így jól kézben tarthatók a folyamatok. Az Internet-elérés naplózásával, kimutatások segítségével lehetővé válik a dolgozók internetezésének ellenőrzése, kiszűrhető a nem munkavégzés céljából folytatott internetezés.

A tűzfal helyben tárolja az Internetről letöltött állományokat, ismételt letöltés kérésekor a helyben tárolt állományt adja vissza. Ezt gyorsítótárazásnak nevezik, megnöveli az internetezés sebességét.

A tűzfal igény esetén tartalomszűrést is végez. Ez azt jelenti, hogy korlátozhatók a felhasználók által megtekintett, letöltött oldalak, fájlok, tartalmak. Oktatási intézményekben, szigorú belső szabályzatot követő vállalatoknál, de máshol is használják ezt a lehetőséget. Bővebben: tartalomszures

A vállalat teljes bejövő és kimenő emailforgalma áthalad a tűzfalon, ezek naplózásra kerülnek, valamint ellenőrizhetők ezek veszélyes csatolmányai, melyek küldése és fogadása bizonyos esetekben akár meg is tagadható, szűrhető.

A tűzfalaink által elfogott vírusokat is tartalmazza a következő kimutatás:

Hardvere

Korszerű, PC alapú számítógép, mely 24 órás üzemben képes kiszolgálni a teljes helyi hálózatot az Internetre kapcsolódás tekintetében.

Gyakorlatilag nincs felső határa a terhelhetőségnek, a hardver és az internet kapcsolat megfelelő kiválasztásával minden igény kielégíthető. A hardver beszerzésében is tudunk segíteni.

Maga az Internet kapcsolat lehet akár ADSL, bérelt vonali, kábeltévés, vagy más is.

Szoftvere

Debian GNU/Linux, mint operációs rendszer és speciális célszoftverek a konkrét igényeknek megfelelően telepítve, beállítva. Általában Squid a kesseléshez, MySQL adatbázis a kimutatásokhoz, stb.

Üzemeltetés

A tűzfal üzemeltetése magában foglalja a rendszeres hardveres és szoftveres ellenőrzést, a szükséges szoftverfrissítéseket és az egyes szoftverkomponensek fejlődésével lehetővé váló újdonságok kihasználását. Távmenedzselhető, tehát nem szükséges fizikai hozzáférés a számítógéphez, az internet-kapcsolat elegendő.

Bővebben: Üzemeltetés

 
 
Netinform Debian powered Apache powered MySQL powered PHP powered Driven by DokuWiki