Linux megoldások

Vállaljuk egyedi, speciális, Linux alapú szerver számítógépek összeállítását, telepítését, és üzemeltetését is. Szerver oldali alkalmazások megvalósítására régóta bevált megoldást nyújtanak a Unix alapú operációs rendszerek.

A magas színvonalú, biztonságos használatukhoz komoly szakmai tudás szükséges. Általában bonyolultabb dolog megfelelően beállítani őket, a kezdeti energiaráfordítást később azonban stabilitással, kiváló teljesítménnyel hálálják meg. A Linux alapú alkalmazások komoly alternatívát jelentenek a fizetős szoftverek mellett.

Szívesen üzemeltetjük is az általunk szállított szerver számítógépeket. Ezzel az Üzemeltetés oldal külön foglalkozik.

A következőkben néhány olyan területet részletezünk, ahol a Linux alapú megoldások bizonyultak előnyösebbnek.

Moduláris szerverek

Tetszőleges hardver- és szoftver-összeállítások ügyfeleink igényei szerint. Csak a telepítéstől kezdődően akár a szerver hotelben való elhelyezéssel, üzemeltetéssel komplett megoldásként.

Bővebben: Moduláris szerverek

Tűzfal

Általában közepes teljesítményű számítógép, mely a vállalati hálózatot kapcsolja össze az Internettel, a dolgozók részére szolgáltat internet-elérést, védi őket, és a vállalat érdekeit az Internet veszélyeitől.

Bővebben: Tűzfal

Fájlszerver

A helyi hálózaton dolgozik. Az általában Windowst futtató munkaállomások részére nyújt fájl-, nyomtatószerver szolgáltatást. A windowsos gépek úgy látják, mint egy windowsos szervert, ugyanúgy érik el a megosztásait.

Bővebben: Fájlszerver

Webszerver

Általában közvetlen internet-kapcsolattal rendelkező nagy teljesítményű szerver számítógép. Egy vagy több domain honlapjait szolgáltatja.

Bővebben: Webszerver

Mailszerver

Általában komoly teljesítményű, nagy megbízhatóságú szerver számítógép, mely egy vagy több domain emailszolgáltatását végzi. Gyakran küzd a spam és a vírusok ellen is.

Bővebben: Mailszerver

Adatbázisszerver

Nagy terhelés esetén nagy teljesítményű szerver számítógép, mely általában több adatbázist szolgáltat, gyakran SQL felületen keresztül.

Bővebben: Adatbázisszerver

Beszerzés

Korrekt áron tudjuk beszerezni a legkülönfélébb kiépítésű szervereket, szerver alkatrészeket, illetve egyéb hardver eszközöket.

Bővebben: Beszerzés

Telepítés

Új szerver számítógép üzembe állításakor feltelepítjük azokat a szoftverkomponensek, melyek a konkrét feladatok maradéktalan ellátásához szükségesek.

Bővebben: Telepítés

Elhelyezés

Ha szeretné szerverét profi körülmények között, biztonságban tudni, gondoskodunk a szerver elhelyezéséről is.

Bővebben: Elhelyezés

Üzemeltetés

Szívesen üzemeltetjük is az általunk telepített szerver számítógépeket, átvállalva ezzel minden infrastrukturális gondot ügyfeleinktől.

Bővebben: Üzemeltetés

 
 
Netinform Debian powered Apache powered MySQL powered PHP powered Driven by DokuWiki